Beleggen in vastgoed: De voor- en nadelen

Weet jij wat je allemaal kunt verwachten van beleggen in vastgoed? Het is een manier van beleggen die jou veel rendement op kan leveren. Alleen kun je vaak niet starten als je nog niet precies weet hoe een belegging werkt. Een professional kan jou er dan bij helpen. Synvest is een van de bedrijven die jou kan helpen met de belegging, zodat je kunt genieten van alle voordelen. Maar welke voor- en nadelen zitten er eigenlijk aan een vastgoedbelegging? In onderstaande informatie worden er een aantal voor jou op een rijtje gezet, zodat je jouw keuze kunt maken. 

Beleggen in vastgoed kort uitgelegd

Voordat er naar de voor- en nadelen gekeken wordt, is het goed om eerst te weten wat beleggen in vastgoed precies inhoudt. Er zijn namelijk verschillende manieren om jouw belegging te doen. Je kunt beleggen in een stuk grond en de bebouwing, maar ook een huis in jouw bezit krijgen. Er zit een verschil met investeren en beleggen, maar over het algemeen worden dezelfde begrippen gebruikt in de beleggingswereld. De belegging doe je om er winst mee te kunnen maken. Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. 

De voordelen van beleggen 

Beleggen in vastgoed heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat het altijd zal blijven bestaan. Zolang er mensen zijn, is er immers ook een vraag naar woningen. Je investeert hierdoor door een huis als onderpand te nemen. Het is tastbaar en zal altijd iets waard blijven. Daarbij ben je beschermd tegen inflatie. Je kunt echter wel een hoger rendement behalen ten opzichte van andere beleggingen. Zeker nu de spaarrekeningen een negatieve rente hebben, is een belegging op het gebied van vastgoed een goede manier om te sparen zonder al te grote risico’s te lopen met jouw geld. 

Waar op letten bij beleggen in vastgoed

Hoewel je met beleggen in vastgoed al snel uit kunt breiden door de meerwaarde van het pand opnieuw te beleggen en daarmee meer rendement te behalen, moet je er wel rekening mee houden dat er ook een aantal nadelen aan hangen. Zo moet je altijd een bepaald percentage van het pand in kunnen leggen en onderhoudskosten betalen. Je moet immers het pand onderhouden om het nog altijd zijn waarde te laten behouden. Daarnaast loop je een risico dat er geen nieuwe huurder gevonden wordt, waardoor je geen inkomsten meer genereert. Je kunt dus wel verlies gaan draaien met jouw belegging. 

Samen met een professional beleggen 

Beleggen in vastgoed is een eenvoudigere manier van beleggen dan beleggen op de aandelenmarkt. Desondanks kan het als beginner verstandig zijn om het samen met een professional te doen. Deze professional weet namelijk waar op gelet kan gaan worden en hoe het beste eruit gehaald wordt. Ook kan deze beter naar jouw financiële situatie kijken om te zien of het haalbaar is om de belegging uit te voeren. De risico’s kunnen hiermee dus iets kleiner worden en jij kunt gaan genieten van het rendement dat je met jouw pand op maandbasis behaald. 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *